Ομόφωνα  η Oικονομική Eπιτροπή του Δήμου Ορχομενού παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά ψήφισε τους όρους αποδοχής του ακινήτου, στα Πέτρινα κτίσματα, το οποίο θα φιλοξενήσει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Από την περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας παραχωρείται η χρήση του ακινήτου για εύλογο χρονικό διάστημα έναντι συμβολικού αντιτίμου και ο δήμος Ορχομενού με πιστώσεις που έχει ήδη εξασφαλίσει θα καταστήσει το κτίριο λειτουργικό.

Στόχος του Δήμου Ορχομενού μέσω της ανακαίνισης και της αναβάθμισης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων είναι να δοθεί  στο αστυνομικό τμήμα  Ορχομενού ένας σύγχρονος  και λειτουργικός  χώρος   που θα συμβάλλει  στην καλύτερη αστυνόμευση  της περιοχής   ενώ παράλληλα θα  ενισχύσει  το ομόθυμο αίτημα αύξησης της δύναμης  του αστυνομικού τμήματος για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους δημότες.

Στη συνέχεια η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη συνόδευσε   την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας  Φανή Παπαθωμά, με αφορμή στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ Α΄ΦΑΣΗ: ΔΡΟΜΟΙ, ΜΙΝΥΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ» στην περιοχή όπου τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει αυτό το τμήμα του έργου .

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο δήμος Ορχομενού και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εξετάστηκαν και άλλα θέματα για έργα στο δήμο μεσω της περιφέρειας όπως η χάραξη της νέας γέφυρας στο Διπότι του Παύλου και η υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης για έργα αγροτικής οδοποιίας σε κτήματα της Αλιάρτου και του Ορχομενού με προϋπολογισμό ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Η δήμαρχος Ορχομενού ευχαρίστησε  τέλος την αντιπεριφερειάρχη για την σημαντική βοήθειά της στα ζητήματα του δήμου .