12 Αυγ 2020

Δελτίο Τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ: Άμεση Ανάκληση των απολύσεων στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων Αλίμου και Περιστερίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων Αλίμου και Περιστερίου.

Μέσα στον Αύγουστο και μετά  από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, οι Δήμαρχοι Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας και Περιστερίου Παχατουρίδης Ανδρέας, στέλνουν «μπιλιετάκια» απόλυσης στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που εργάζονται μέσω του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., αρνούμενοι να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, όπως γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τουλάχιστον δέκα (10) χρόνια!!!

Οι ανύπαρκτες και ανυπόστατες δικαιολογίες των παραπάνω Δημάρχων για τις απολύσεις των εργαζομένων, το μόνο που αποδεικνύουν είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση για αποδυνάμωση και απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, του σημαντικότατου έργου τους και φυσικά των εργαζομένων σε αυτούς, με μοναδικό σκοπό, την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μέσω της πλήρους μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους στις νέες Διαδημοτικές, δήθεν, Αναπτυξιακές Ανώνυμες Εταιρείες που έχουν ξεκινήσει και στήνουν οι Δήμαρχοι.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί τον Δήμαρχο Αλίμου Κονδύλη Ανδρέα και τον Δήμαρχο Περιστερίου Παχατουρίδη Ανδρέα, να ανακαλέσουν άμεσα τις απολύσεις των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και να προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων τους.

Καλεί την Κ.Ε.Δ.Ε. να πάρει άμεσα θέση και να καταδικάσει κάθε απόλυση εργαζομένου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς, το Διοικητικό της Συμβούλιο έχει αποδεχθεί επίσημα και έχει ανακοινώσει τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Τέλος, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο να προχωρήσει σε Νομοθετική ρύθμιση τακτοποίησης όλων των εργαζομένων που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου μέσω του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., οι οποίοι προσφέρουν σπουδαίο και σημαντικό έργο για πάνω από μια δεκαετία

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουν να παρεμβαίνουν, να αγωνίζονται και να διεκδικούν Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Θα συνεχίσουν να μάχονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης, απαξίωσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης Δημοτικών υπηρεσιών.

Οι απολύσεις εργαζομένων αποτελούν για εμάς κόκκινη γραμμή και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να την ξεπεράσει!

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

10 Αυγ 2020

ΕΛΓΑ: Υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τη βροχόπτωση στις  08/08/2020 στις γεωργοκτηνοτροφικές καλλιέργειες Ορχομενού, Αγ. Δημητρίου και Πύργου

Ειδοποιούνται οι γεωργοκτηνοτρόφοι του ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΠΥΡΓΟΥ που η φυτική  παραγωγή τους έπαθε ζημιές από  ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ στις 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ότι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις στον ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α. μέχρι και την  ΔΕΥΤΕΡΑ 24  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπόψη. Τέλη εκτίμησης καταβάλλει ο παραγωγός με την υποβολή της δήλωσης ζημιάς ως κατωτέρω.

 

1 Για ζημιές στη φυτική παραγωγή

Α. Αροτραίες καλλιέργειες ένα ευρώ (1.00) ανά στρέμμα

Β. Αμπελοειδή, Κηπευτικά δύο ευρώ (2.00)  ανά στρέμμα

Γ. Καρποφόρα δένδρα  Δέκα λεπτά του ευρώ (0,10) ανά δένδρο όταν τα δένδρα

αναπτύσσονται σε ελεύθερα η γραμμοειδή (υποστηριγμένα) σχήματα.

Δ. Καλλιέργειες υπό κάλυψη γενικά (δεν περιλαμβάνεται η χαμηλή κάλυψη) δέκα

Ευρώ (10.00) ανά στρέμμα.

Ε. Καλλιέργειες  δρεπτών ανθέων είκοσι ευρώ (20.00) ανά στρέμμα .

ΣΤ. Καλλιέργειες φυτωρίων και καλλιέργειες καλλωπιστικών θάμνων – δένδρων

σαράντα ευρώ (40.00) ανά στρέμμα.

Η. Καλλιέργειες γλαστρικών φυτών πενήντα ευρώ (50.00) ανά στρέμμα.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά .

  1. Δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε 2020
  2. Ταυτότητα
  3. Α.Φ.Μ.
  4. Αρ. Λογαριασμού Α.Τ.Ε.

 

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τον ανταποκριτή Ε.Λ.Γ.Α Παναγιώτη Κουμπούρα στο Δήμο Ορχομενού. Τηλ.22613/51126

10 Αυγ 2020

Πρόσκληση 11ης τακτικής, δια περιφοράς, συνεδρίασης του ΔΣ Ορχομενού έτους 2020

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού προσκαλεί τα μέλη του την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020  σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση του ΔΣ που θα διεξαχθεί από ώρα 11.00  έως 15.00 για συζήτηση και λήψη απόφασης σε θέμα της ημερήσιας διάταξης.

10 Αυγ 2020

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής (14η/2020)

Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ορχομενού προσκαλεί τα μέλη της να προσέλθουν την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα που αφορούν στην ημερήσια διάταξη.

 

10 Αυγ 2020

Πρόσκληση 2ης Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2020

Ο Πρόεδρος της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προσκαλεί τα μέλη της να προσέλθουν στις 10 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ. σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης σε θέματα της ημερήσιας διάταξης.

07 Αυγ 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΤΙ  Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ  ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ( ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ-ΚΑΣΤΡΟ)

ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ( ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΠΥΡΓΟΣ- ΚΑΡΥΑ-ΑΓ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ-ΑΓ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)

05 Αυγ 2020

Δελτίο Τύπου: Έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας στο Δήμο Ορχομενού

Σε εξέλιξη βρίσκονται σε όλο το δήμο Ορχομενού έργα σε κοινόχρηστους χώρους, δρόμους και πλατείες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Παράλληλα με το εκτεταμένο δίκτυο καθαρισμών στις πηγές των Χαρίτων που συνεχίζεται, ολοκληρώθηκαν εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης στα παγκάκια της πλακόστρωτης διαδρομής κατά μήκος των πηγών αλλά  και αλλού.

Ολοκληρώθηκαν επίσης οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στα παγκάκια της κεντρικής πλατείας της τοπικής κοινότητας  Αγ.Δημητρίου.

Επίσης μετά  την καταγραφή των ζημιών στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του δήμου έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί  η προσωρινή αποκατάστασή τους.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας του απαραίτητου και αναγκαίου εξοπλισμού  για την σωστή διαχείριση της ανακύκλωσης  στο δήμο μας και συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του δήμου για την καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους στο σύνολο των τοπικών και δημοτικών ενοτήτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε αυτή την περίοδο στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας αλλά και στην διευκόλυνση της άρδευσης  στα κτήματα  που αφορούν αρμοδιότητα του δήμου ενώ σε άμεση επαφή και αγαστή συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας συνδράμουμε για τη διευκόλυνση των αγροτών στη νέα καλλιεργητική περίοδο.

 


05 Αυγ 2020

Δελτίο Τύπου: Προετοιμασία του δήμου εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Ολοκληρώνονται όλα τα έργα που εντάχθηκαν και εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και αφορούσαν  κατασκευές, επιδιορθώσεις και ανακαινίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στους αύλειους χώρους των σχολείων του δήμου Ορχομενού.

Με αφορμή την προετοιμασία του δήμου εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, η λήψη όλων των αναγκαίων και απαιτούμενων μέτρων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που διέπουν τους δήμους για την ομαλή έλευση των μαθητών μας στα σχολεία και την προάσπιση της υγείας  μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στόχος μας είναι τα σχολεία να είναι έτοιμα εγκαίρως»

 


05 Αυγ 2020

Δελτίο Τύπου: Δολιοφθορά στο αντλιοστάσιο ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Πύργου

Η δήμαρχος Ορχομενού καταγγέλλει τη δολιοφθορά που σημειώθηκε στο αντλιοστάσιο ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Πύργου.

Άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν το σύστημα συναγερμού, έσπασαν την πόρτα του αντλιοστασίου και διέλυσαν τις σωληνώσεις με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει χωρίς νερό.

Με αφορμή στην απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια η δήμαρχος Ορχομενού έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ενέργεια αυτή, που επιβαρύνει οικονομικά το δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες, δεν είχε στόχο τον βανδαλισμό. Ήταν οργανωμένη ζημιά εναντίον του δήμου και των δημοτών του.

Ο δήμος θα κινηθεί άμεσα με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου».

03 Αυγ 2020

Κανόνες λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Ορχομενού από τη Δευτέρα 3-8-2020

Ο Δήμος Ορχομενού ενημερώνει τους πωλητές που συμμετέχουν στην λαϊκή αγορά του δήμου μας, ότι σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 48976/31-7-2020 (ΦΕΚ 3165/Β 31-07-2020)  «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» αποφασίζεται:

  1. H λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171), επιτρέπεται με τις εξής προϋποθέσεις :

α. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

β. Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών. Σε περίπτωση μη τήρησης της συγκεκριμένης παραγράφου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο

  1. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή των μέτρων των παρ. 1 έως 4, , μετά από βεβαίωση της παράβασης μη τήρησης αυτών από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα όπως ορίζονται στον Ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Οι πολίτες που θα επισκεφτούν τις λαϊκές αγορές οφείλουν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται.

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

  ΠΑΡ. ΚΑΡΑΛΗ