Η δήμαρχος Ορχομενού με αφορμή την απογραφή 2021 απευθύνει το δικό της μήνυμα στους δημότες:

Αγαπητοί μου

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Η Γενική Απογραφή κατοικιών – πληθυσμού που διενεργείται κάθε δέκα χρόνια , γίνεται και φέτος.

Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.
    Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της απογραφής, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxisnet ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.
    Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις , διευκρινίσεις.
  • Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες κλπ), δεν θα μπορέσουν να απογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και τη σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορoνοϊού COVID-19.

Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ και δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας στην ΑΠΟΓΡΑΦΗ.

Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα καθορίσουν πολύ σημαντικά πράγματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας πουν θα αφορούν την επόμενη δεκαετία.

Σας καλώ λοιπόν όλους να πάρετε μέρος στην απογραφή.

Θα πρέπει όλοι να μετρηθούμε γιατί με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε δύναμη στον τόπο μας.

Άλλωστε η πραγματική δύναμη του Δήμου Ορχομενού είμαστε εμείς οι ίδιοι.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!!!

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΟΥΛΑ ΚΑΡΑΛΗ


Print Friendly, PDF & Email