Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει το Δήμο Ορχομενού από το απόγευμα της Κυριακής.

 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα του Ακραιφνίου του Δήμου Ορχομενού μεταξύ της Δημάρχου Βούλας Καράλη των αρμόδιων αντιδημάρχων  και των προέδρων και μελών των  κοινοτήτων  Κοκκίνου και Ακραιφνίου του Δήμου Ορχομενού εν όψει το νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία” Ηφαιστίων ” που αναμένεται να πλήξει το νομό και το Δήμο από το απόγευμα της Κυριακής.

Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και ήδη έχει γίνει η κατανομή των μηχανημάτων αποχιονισμού στις περιοχές όπου οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι θα πληγούν περισσότερο.

Παράλληλα ανατέθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου, οι σχετικές αρμοδιότητες στους κατά τόπους προέδρους των κοινοτήτων, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των επιχειρήσεων όταν και εφόσον χρειαστεί.

Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και η αναγκαία αποτίμηση των παρεμβάσεων του Δήμου στο πρόσφατο επίσης ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που δοκίμασε τις περιοχές του Ακραιφνίου και του Κοκκίνου.

Η Δήμαρχος Ορχομενού με αφορμή στη σύσκεψη τόνισε τα εξής:

Ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε απόλυτη επιφυλακή. Το σύνολο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών είναι στη διάθεση των πολιτών και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων προκειμένου ο δήμος να ανταποκριθεί στις όποιες ανάγκες μπορεί να προκύψουν.

Μπροστά σε κάθε τέτοιο ακραίο καιρικό φαινόμενο, κύριο μέλημα του Δήμου είναι η ασφάλεια των πολιτών,  οπότε καλώ τους δημότες μας να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στις περιοχές τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες.

Print Friendly, PDF & Email