Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18-9-2020 στα γραφεία της ΠΕΔ / ΣΕ, στη Λαμία,  η Συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής “ΥΓΕΙΑΣ”  της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, υπό την Προεδρία του κ. Ιωάννη  Συκιώτη – Δημάρχου  Καμένων Βούρλων.

Τα Μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν και στην κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουμε λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (COVID19) και στις τραγικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν δεν ακολουθηθούν κατά γράμμα τα μέτρα και οι οδηγίες των ειδικών. «Δεδομένων των αδυναμιών του εθνικού συστήματος υγείας και της επιθετικότητας του ιού, αν δεν τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον COVID19, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει πολύ σύντομα πληρότητα στις ειδικές κλίνες των νοσοκομείων και οι θάνατοι να αυξηθούν σημαντικά», συμφώνησαν τα Mέλη.

Η Επιτροπή αποφάσισε, τέλος, ομόφωνα την αναδημοσίευση του κειμένου με τίτλο: «Οδηγίες για τη χρήση μάσκας στο σχολείο» της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας, το οποίο αποτελεί ένα από τα πληρέστερα ενημερωτικά κείμενα για την χρήση μάσκας στο σχολείο για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID19 (ακολουθεί συνημμένο αρχείο ενώ μπορείτε να το βρείτε και στην διεύθυνση https://hpps.gr/kids-mask/ )


Print Friendly, PDF & Email