Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του covid-19, αλλά και με σκοπό την διασφάλιση πρωτίστως της δημόσιας υγείας, ενημερώνουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή των προσωρινών δηλώσεων ζημιάς φυτικής παραγωγής στο εξής θα ανέρχεται σε 25 ημέρες και όχι στις προβλεπόμενες 15 ημέρες.

Οπότε για την πλημμύρα στις 4 Απριλίου 2020, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις προσωρινές δηλώσεις ζημιάς έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020.

  • Το ειδικό έντυπο της Προσωρινής δήλωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε:
    να το εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ: www.elga.gr ή
  • να το εκτυπώσουν απευθείας από τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.elga.gr/files/asfalistikh_kalupsh/entypa_fytikou/proswrinh_dhlwsh_zhmias.pdf ή
  • να το παραλάβουν από το Δημαρχείο Ορχομενού

Οι προσωρινές δηλώσεις συμπληρώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό (όλα τα απαραίτητα πεδία) και μετά εναποτίθενται σε προβλεπόμενο σημείο στο Δημαρχείο του δήμου μας προκειμένου να πρωτοκολληθούν.
Δύνανται επίσης εναλλακτικά αφού τις συμπληρώσουν και τις υπογράψουν, να τις σαρώσουν (σε σκάνερ) και να τις αποστείλουν με e-mail στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α Λαμίας ( lamia@elga.gr ) .

Να υπενθυμίσουμε ότι στον ΕΛΓΑ δηλώνεται για ζημιά :

  • καλλιέργεια που έχει πληγεί από την Πλημμύρα και όχι άσπαρτο χωράφι
  • η καλλιέργεια αυτή έχει δηλωθεί στο ΟΣΔΕ ή θα δηλωθεί στο ΟΣΔΕ 2020
  • το χωράφι με την καλλιέργεια να ανήκει στον δήμο Ορχομενού

Αρχικά για τις προσωρινές αυτές δηλώσεις δεν θα καταβληθούν τέλη εκτίμησης. Τα τέλη θα καταβληθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς φυτικού.
Γι αυτόν τον λόγο οι παραγωγοί θα πρέπει να επισκέπτονται συχνά την ιστοσελίδα του δήμου Ορχομενού για να ενημερωθούν, με σχετική Ανακοίνωση που θα αναρτηθεί, πότε θα πρέπει να καταβάλλουν στην Τράπεζα το ανάλογο τέλος εκτίμησης.
Απαραίτητο πεδίο συμπλήρωσης αποτελεί και ο έγκυρος αριθμός τηλεφώνου.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Λαμίας στο τηλ: 22310-67720.