Με απόλυτη επιτυχία εξελίχθηκε ο αποχιονισμός των περιοχών του δήμου Ορχομενού που επλήγησαν από τα τρία κύματα της κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Μήδεια».
Ο δήμος Ορχομενού ,η  δήμαρχος σε  πλήρη συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους συντόνισαν το σύνολο των μηχανημάτων που συνέδραμαν στον αποχιονισμό του εσωτερικού οδικού δικτύου που παρέμεινε ανοιχτό για όλους τους δημότες.
Διατέθηκαν σε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου οι απαιτούμενες ποσότητες αλατιού για τους κατοίκους και την καταπολέμηση του παγετού ενώ στην από-παγοποίηση των δρόμων συνέβαλε με ειδικά οχήματα ρίψης αλατιού (μικρές αλατιέρες) και ο δήμος.
Η συμβολή του δήμου Ορχομενού ήταν καθοριστική καθώς από την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, ασθενείς μπορούσαν να προσεγγίσουν τις δομές υγείας του νομού και δεν παρακωλύθηκαν τελετές  που έπρεπε να διεξαχθούν.
Άμεση ήταν η επέμβαση του δήμου όταν και εφόσον κλήθηκε για βοήθεια από τους δημότες του.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του δήμου για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά τους, τους δημότες για την συμπεριφορά τους απέναντι στο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και τους αιρετούς της παράταξής μας που συνέβαλαν στον αποχιονισμό ακόμη και με ίδια μέσα»

δήλωσε η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη.