Ο Δήμος Ορχομενού με αφορμή στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Χαριτήσια 2022, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον ΟΠΑΣΤΕ, διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στις χαμένες πατρίδες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστή Λουκά και περιελάμβανε νοσταλγικές μουσικές και χορούς της παράδοσης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που με το ήθος και τον πολιτισμό τους μπόλιασαν την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας.

Το αφιέρωμα περιελάμβανε τραγούδια καθώς και παραδοσιακούς χορούς που απέδωσαν τμήματα των συλλόγων του Δήμου Ορχομενού.

Συμμετείχαν οι:

Χορωδία του συλλόγου
” Καλλιτεχνική Πορεία “

· Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάστρου,

· Επιμορφωτικός Σύλλογος Διονύσου,

· Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού,

· Μορφωτικός Πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος «Οι Ακραφνείς»,

· Σύλλογος «Άσκηση Ψυχαγωγία, Υγεία» Ορχομενού,

· Τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου

Η δήμαρχος Ορχομενού δήλωσε:

Χορέψαμε στα μονοπάτια της Μικράς Ασίας και ταξιδέψαμε στην ιστορία. Ενωθήκαμε κάτω από τις μουσικές που 100 χρόνια τώρα μεγαλώνουν τις γενιές των Ελλήνων. Οι χαμένες πατρίδες μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς στην κοινή μας πορεία. Ο Δήμος Ορχομενού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέδειξε και στη σημερινή εκδήλωση, ότι φάροι πολιτισμού αποτελούν οι σύλλογοί του.
Ευχαριστούμε επίσης τον ιερέα του Ι.Ν Ευαγγελιστή Λουκά για την απλόχερη φιλοξενία.


Print Friendly, PDF & Email