Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Ορχομενού ολοκλήρωσε μεγάλη επιτυχία για ακόμη μια χρονιά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά. Οι δράσεις ενέπνευσαν τους μικρούς μας φίλους και η Βιβλιοθήκη, μεταμορφώθηκε σε εργοστάσιο δεδομένων, παρατήρησης του κόσμου και αλληλεπίδρασης. Πρόκειται για 14 εκπαιδευτικές – βιωματικές δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν από τις 17 Ιουνίου έως και τις 21 Ιουλίου.

Στα εν λόγω εργαστήρια ανάγνωσης και δημιουργικότητας συμμετείχαν παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Οι μικροί μας φίλοι, μέσα από τις δράσεις ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα διαπολιτισμικότητας και διαφορετικότητας, δημοκρατίας, ισότητας και ελευθερίας, ανακύκλωσης, υγιεινής διατροφής, δημιούργησαν δικές τους ιστορίες, γνώρισαν την αξία της φιλίας και ταξίδεψαν σε μαγικούς κόσμους μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από έμπειρες εμψυχώτριες, οι οποίες προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους στη Βιβλιοθήκη, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Συγχαρητήρια στις εθελόντριες, Σώτη Βαγενά, Πέγκυ Καρβούνη, Φαίη Ρήγα, Μερτζάνη Ασημίνα, Αρέλια Ντούφο, Παναγιώτα Μπαμπλέκου, Κατερίνα Σκαπέτη, Μαρία Παπαλουκά, Χριστίνα – Ρηγίνα Παπαλουκά και Βάλια Σκούρα. Συγχαρητήρια και στην Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα. Φούλη Μέττα, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων φρόντιζε ώστε όλα να κυλούν εύρυθμα.

Η Δήμαρχος Ορχομενού κ. Παρασκευή Καράλη με αφορμή την ολοκλήρωση των δράσεων, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνεται για συνεχή αναβάθμιση της παιδείας και του πολιτισμού στη πόλη μας θέτοντας την Βιβλιοθήκη ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, απαραίτητο για την τοπική κοινωνία.

Print Friendly, PDF & Email