Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και ο 10ος Πτώιος Αγώνας Δρόμου στο Ακραίφνιο, τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και ο Δήμος Ορχομενού.
Ο Αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου σε τρείς διαδρομές 26 χλμ – 10 χλμ και 10 χλμ περπάτημα, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητριών και αθλητών από διάφορα σημεία της χώρας.
Σκοπός της διοργάνωσης παραμένει η ανάδειξη της περιοχής και η αποπεράτωση του Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου του Ακραιφνίου.
Μετάλλια και βραβεία απονεμήθηκαν στην πλατεία του Ακραιφνίου σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν ενώ ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν ο τερματισμός ενός πατέρα που έτρεχε μαζί με την κόρη του και η απονομή κυπέλου στον μεγαλύτερο σε ηλικία δρομέα Ακραιφιώτη από τον μπασκετμπολίστα Βασίλη Γιαννουλάκο.
Τον φετινό αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑΥ και την τεχνική υποστήριξη του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνουν και το Ακραίφνιο ως αναπόσταστο κομμάτι του δήμου Ορχομενού, συμβάλει στην επίτευξη του κοινού στόχου της ανάδειξης των τεράστιων δυνατοτήτων του δήμου μας γι αυτό και αυτή η δημοτική αρχή θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.

τόνισε η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη .


Print Friendly, PDF & Email