Στα 12.924.320,50 ευρώ ανέρχονται οι προτάσεις του δήμου Ορχομενού  για έργα υποδομής, περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής και εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων, υπαίθρου και των οικισμών,  Ψηφιακής Σύγκλισης, Πολιτικής Προστασίας-προστασίας της Δημόσιας Υγείας-Τεχνικής Παιδείας, πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού, στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης.

Ο δήμος Ορχομενού με μεθοδικότητα και ορθολογικό σχεδιασμό και προγραμματισμό κατέθεσε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών συνολικά  8 προτάσεις που περιλαμβάνουν έργα τα οποία βελτιώνουν το επίπεδο της καθημερινότητας των δημοτών μας.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν:

  • Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης  Τ.Κ. Λουτσίου – Τ.Κ. Διονύσου  και  σποραδικά στην Τ.Κ.  Ορχομενού’’  με προϋπολογισμό  1.054.000 ευρώ.
  • Κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού και ΔΑ Οικισμού Παύλου Δήμου Ορχομενού με προϋπολογισμό 3.224.000 ευρώ
  • Γωνιές Ανακύκλωσης και Προμήθεια Εξοπλισμού Διακριτής Συλλογής Απορριμμάτων στο δήμο Ορχομενού με προϋπολογισμό  1.407.648 ευρώ
  • Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας του δήμου Ορχομενού με προϋπολογισμό  2.480.000 ευρώ.
  • Εξειδικευμένες Δράσεις – Ενέργειες και Εφαρμογή Ευφυών Τεχνολογιών για Πολιτική Προστασία και Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών για το Δήμο Ορχομενού με προϋπολογισμό 1.446.432,1 ευρώ
  • Μελέτη για την συνολική αξιοποίηση των Πηγών των Χαρίτων με προυπολογισμό 620.000 ευρώ.
  • Συντήρηση – Επισκευή σχολικών συγκροτημάτων 1ουΔημοτικού Ορχομενού – Δημοτικού Ακραιφνίου- Λύκειο Ορχομενού – Γυμνάσιο Ακραιφνίου & Δημοτικό Κάστρου» με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.
  • Ηλεκτροκίνητα Οχήματα του Δήμου Ορχομενού με προυπολογισμό 1.692.240,4 ευρώ.

Σύνολο 12.924.320,50 ευρώ

 

Η Δήμαρχος Ορχομενού με αφορμή την υποβολή των συγκεκριμένων προτάσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, με διαφάνεια σε κάθε κίνησή μας, διεκδικούμε πόρους για την υλοποίηση έργων που θα αλλάξουν την πορεία του δήμου μας.

Με ευθύνη σχέδιο και σωστό προγραμματισμό ανταποκριθήκαμε στο σύνολο σχεδόν των αξόνων που διαθέτει το πρόγραμμα «πρόκληση» για την αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση στο σύνολο των  προτάσεων που καταθέσαμε καθώς ο Δήμος Ορχομενού δεν είχε υποβάλλει καμία απολύτως πρόταση στο αντίστοιχο χρηματοδοτικό εργαλείο της προηγούμενης περιόδου με τίτλο «Φιλόδημος  Ι ».

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το σύνολο των εμπλεκομένων στη διαμόρφωση και κατάθεση αυτών των προτάσεων στο υπουργείο εσωτερικών.


Print Friendly, PDF & Email