O Δήμος Ορχομενού και το ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε από τις 13 έως τις 23 Νοεμβρίου 2023 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ορχομενού  και εξετάστηκαν συνολικά 338 άτομα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 200 άτομα είχαν φυσιολογική μέτρηση, 128 άτομα βρέθηκαν με οστεοπενία και 9 άτομα με οστεοπόρωση.

Η Δήμαρχος κ. Καράλη Παρασκευή δήλωσε:

Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο μας. Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των συμπολιτών μας στο πρόγραμμα μας δείχνει την σπουδαιότητα των δράσεων  πρόληψης για την υγεία, και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας. Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη στήριξη του έργου του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ορχομενού, όσο και για την άριστη συνεργασία. Θα συνεχίσουμε μέσω του ΚΕΠ Υγείας να συμβάλλουμε στην προώθηση της ιδέας της πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Η Υγεία και η Πρόληψή της είναι υπόθεση όλων μας.

Print Friendly, PDF & Email