Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος νομού Φωκίδας με την χρηματοδότηση, το συντονισμό και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης ασθενών με Covid-19, των συγγενών τους καθώς και όσων πλήττονται από την πανδημία (χρόνια πάσχοντες, ευάλωτες ομάδες). Αφορά επίσης στην υποστήριξη και ενδυνάμωση του προσωπικού υγειονομικών μονάδων και του ΕΚΑΒ που βιώνουν τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα τους λόγω της πανδημίας.

Υλοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο από 25 Κέντρα Ημέρας και Κινητές Μονάδες Φορέων Ψυχικής Υγείας της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ.

Βασικός στόχος είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και η βελτίωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των ωφελουμένων, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν την ψυχική επιβάρυνση της νόσου Covid-19. Η υποστήριξη θα πραγματοποιείται μέσω προγραμμάτων ψυχοεκπαίδευσης και ψυχοθεραπείας που θα οργανωθούν εξ αποστάσεως.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, ανώνυµα, εµπιστευτικά και διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδοµένων. Η υποστήριξη παρέχεται, είτε µέσω ψηφιακών εφαρµογών, είτε µέσω τηλεφώνου. Η δυνατότητα επιλογής αφήνεται στους εξυπηρετούµενους.


Print Friendly, PDF & Email