Σε απόλυτα θετικό, συναινετικό και συνεργατικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η νεότερη συνάντηση της Δημάρχου Ορχομενού Βούλας Καράλη με τον Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο εφημέριος του Ι.Ν. της Παναγίας της Σκριπούς πατέρας Νεκτάριος, οι αντιδήμαρχοι, Κώστας Ζυγογιάννης και Γρηγόρης Ξηρογιάννης, εκκλησιαστικοί παράγοντες της Μητροπόλεως και υπηρεσιακοί του Δήμου.

Η Δήμαρχος Ορχομενού είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον προκαθήμενο της Βοιωτικής Εκκλησίας για την πορεία των έργων της Α φάσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, την προετοιμασία των Προγραμματικών συμβάσεων για την Γ’ φάση του έργου που αφορά στον αύλειο χώρο και στην αναστήλωση των κελιών της Παναγίας της Σκριπούς, τις εξελίξεις γύρω από τη Β’ Φάση καθώς και για τις μελέτες που αφορούν σε βυζαντινά Μνημεία του δήμου.

Οι αμοιβαίες διευκρινήσεις κυρίως για τις φάσεις των εργασιών που αφορούν στον Ι.Ν. της Παναγίας της Σκριπούς εγγυώνται την απρόσκοπτη πορεία ενός σπουδαίου έργου για το Δήμο Ορχομενού, το νομό Βοιωτίας και την Εκκλησία της Βοιωτίας.


Print Friendly, PDF & Email