Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 εγκαινιάστηκε το νέο Αστυνομικό Τμήμα του δήμου Ορχομενού.

Το Αστυνομικό Τμήμα στεγάζεται σε κτίριο που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιφέρεια Στερεάς το 2015 και ακολούθως από την περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στο δήμο ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος και ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακατασκευή και κατάλληλη διαμόρφωση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών της

Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος με συλλειτουργούς τους ιερείς των ενοριών Παναγίας Σκριπούς και Ευαγγελιστή Λουκά.

 Στα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού παρέστησαν οι βουλευτές του νομού, αυτοδιοικητικοί του πρώτου και δεύτερου βαθμού, η ηγεσία και προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και πολίτες.

 Χαιρετισμό απηύθυναν ο Ιεράρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Ηλίας Μπακούμης,  οι βουλευτές, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιώτα Πούλου και Γιώργος Μουλκιώτης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχος Γεώργιος Καραχάλιος,η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ .Φανή Παπαθωμά και η δήμαρχος Ορχομενού.

 Η δήμαρχος Βούλα Καράλη μεταξύ άλλων τόνισε:

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην έδρα του Δήμου Ορχομενού,  στα  εγκαίνια  του νέου σύγχρονου αστυνομικού Τμήματος.

Για εμάς ως Δημοτική Αρχή, αποτελεί  ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια των δημοτών μας.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη σημασία της ύπαρξης ενός σύγχρονου και λειτουργικού Αστυνομικού Τμήματος με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, παραδίδουμε στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και των δημοτών μας, ένα ανθρώπινο αστυνομικό τμήμα που σέβεται τους αστυνομικούς και το ρόλο που επιτελούν καθώς και τους πολίτες του Δήμου μας.

Διεκδικούμε άμεσα, την πλήρη επάνδρωσή του με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς και τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για την άσκηση των καθηκόντων του, την αύξηση των περιπολιών σε όλα τα χωριά του Δήμου μας ενώ συνεχίζουμε με συνοδά έργα που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω το ρόλο του Αστυνομικού τμήματος στο χάρτη των αστυνομικών υπηρεσιών της Βοιωτίας.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας απένειμαν στη δήμαρχο Ορχομενού Βούλα Καράλη τιμητική πλακέτα για την προσφορά της και τη συμβολή της στην επισκευή  και παραχώρηση του νέου σύγχρονου αστυνομικού τμήματος  που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.  στην περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email