Την αναστολή λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Ορχομενού μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαρτίου λόγω της ανίχνευσης κρουσμάτων COVID19 σε εργαζόμενους και αιρετούς του δήμου, αποφάσισε η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη, κατόπιν σύσκεψης (μέσω τηλεδιάσκεψης) με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικής ενημέρωσης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου και κυρίως ο τομέας καθαριότητας και το δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θα λειτουργήσουν με το απαιτούμενο προσωπικό ασφαλείας.

Πραγματοποιήθηκαν ήδη και θα συνεχίσουν προληπτικές δειγματοληψίες ανίχνευσης του ιού στο σύνολο των εργαζομένων ενώ ο δήμος έχει προβεί στις αναγκαίες  απολυμάνσεις στο δημοτικό κατάστημα .
Λόγω του μεγάλου αριθμού των ενεργών κρουσμάτων, ο δήμος Ορχομενού, έχει καταρτίσει νέο πρόγραμμα ελέγχων με γρήγορα test στους δημότες, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς που παρατηρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Κλιμάκιο της περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας θα πραγματοποιήσει rapid test  την Τρίτη 23 Μαρτίου στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου, από τις 10.00 το πρωί .

Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και ενεργούμε άμεσα με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε οφείλουμε όλοι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να υπακούμε στις υποδείξεις των επιστημόνων και να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας.