Ο Δήμος Ορχομενού εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου (1/05/2021-31/10/2021) και με βάσει το άρθρο 1 της «πυροσβεστικής διάταξης» 4/2012, στην οποία αναφέρεται ότι :
«… Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τους όπως και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων ή εκρηκτικών υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά…»,
καλεί όλους τους δημότες ιδιοκτήτες οικοπέδων στις Τ.Κ. του Δήμου Ορχομενού να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του ανωτέρω άρθρου.
Σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα και με το άρθρο .94 παρ.1 του Ν. 3852/2020 και του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Ορχομενού, ο Δήμος θα προβεί αυτεπάγγελτα στην αποψίλωση των εν λόγο οικοπέδων, καταλογίζοντας την αντίστοιχη δημόσια δαπάνη στους ιδιοκτήτες.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Print Friendly, PDF & Email