Το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ορχομενού, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής για ενημέρωση γονέων και μαθητών σχετικά με την ανάπτυξη κοινωνικών, συναισθηματικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ευαισθητοποίηση, καθώς και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης των ανηλίκων, θα υλοποιήσει βιωματικό εργαστήριο με τίτλο:

«Συνομιλώντας με τα παιδιά και τους γονείς για τη διαφορετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό».

Το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς και μαθητές και θα διεξαχθεί στην αίθουσα χορού του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ορχομενού, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:00π.μ. – 13:00μ.μ.

Επιμορφωτές της δράσης είναι η κα. Αντιγόνη Οικονομοπούλου, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος – Κοινωνικός Επιστήμονας και ο κος. Ευάγγελος Χαϊνάς, Κοινωνιολόγος, συνεργάτες του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους»

 

Πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά 22610-35122

Μερτζάνη Ασημίνα, ΠΕ Διαμεσολαβητών – Κοινωνικός Επιστήμονας Μed


Print Friendly, PDF & Email