Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Βοιωτίας ανακοινώνει την ολοκλήρωση των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας, για τη φετινή περίοδο.

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου μπορεί ν’ αρχίσει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές κοινότητες του νομού μας.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον προσδιορισμό υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες σε όλη την ΠΕ Βοιωτἰας.

Σε ελαιώνες όπου η συγκομιδή θα γίνει πιο όψιμα και δεδομένου ότι στο δίκτυο παγίδευσης της Υπηρεσίας μας σε ορισμένες Τοπικές Κοινότητες καταγράφονται υψηλοί δακοπληθυσμοί, συνιστάται οι ελαιοπαραγωγοί να παραμείνουν σε εγρήγορση, να παρακολουθούν την εξέλιξη του ελαιοκάρπου τους και εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα, να προχωρούν στις κατάλληλες φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις, πάντοτε σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους τους. Τονίζεται, ωστόσο, ότι θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι ημέρες αναμονής πριν από τη συγκομιδή που αναγράφονται στην ετικέτα του χρησιμοποιηθέντος φαρμάκου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δακοκτονίας και στα τηλέφωνα 22613 50165 και 22623 52110.


Print Friendly, PDF & Email