Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην διοργάνωση, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό και προσκαλώντας το ποίμνιό σας να την παρακολουθήσει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Απριλίου, το απόγευμα, μεταξύ των ωρών 18.00-20.30 μ.μ. και απευθύνεται και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η πολίτη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των ηλεκτρονικών συνδέσμων:
α) του webex:https://minedu-primary2.webex.com/meet/ebasagiann
β) και του καναλιού της Διεύθυνσης Π.Ε. Βοιωτίας στο ΥouΤube: https://youtu.be/ya9OkU9QMfc

Των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα προς τους εισηγητές μέσω του chat και να λάβουν απαντήσεις.

Πρόγραμμα-Ομιλητές και θεματολογία:

  • 6.00-6.30 μ.μ.:  Χαιρετισμοί
  • 6.30-7.00 μ.μ.:  Αθανάσιος Χρήστου: Η Βοιωτία στην Επανάσταση του 1821: ιδεολογικές αφετηρίες και «αποφασισμένοι» πρωταγωνιστές.
    Ο κ. Χρήστου είναι καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
    Σύντομο βιογραφικό του εισηγητή μπορείτε να δείτε εδώ: http://ham.uop.gr/el/christou-thanassis
  • 7.00-7.30 μ.μ.: Γεώργιος Νικολάου: Εκπαίδευση, ιδεολογικές ζυμώσεις και ταυτότητες των Ελλήνων στον Οθωμανοκρατούμενο ελληνικό χώρο.(18ος με αρχές 19ου αιώνα).
    Ο κ. Νικολάου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στον Τομέα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Σύντομο βιογραφικό του εισηγητή μπορείτε να δείτε εδώ: http://users.uoi.gr/gramisar/istorias_neoteron_chronon/nikolaou.htm
  • 7.30-8.00 μ.μ.: Δημήτριος Σταθακόπουλος: «Ελλάδα και Τουρκία 200 χρόνια μετά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821».
    Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου (Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν.Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ) Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής.
  • 8.00-8.30 μ.μ.: Ερωτήσεις- Συζήτηση

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Print Friendly, PDF & Email