Τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Γεώργιο Τζαβάρα επισκέφθηκαν στο γραφείο του, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επαφών του Δημάρχου με Συλλόγους της περιοχής μας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις πολιτιστικές δράσεις και για τα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου, όπως είναι η πραγματοποίηση του Σαρακατσάνικου Ανταμώματος στη θέση Λαπαθιά στη Δαύλεια που έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς και δράσεις για την ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας των Σαρακατσαναίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα οι Αντιδήμαρχοι κκ. Βασιλική Καραβαγγέλη και Γιάννη Νταντούμης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ζυγογιάννης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το ΔΣ για την πρωτοβουλία τους να τον επισκεφτούν και  ευχήθηκε  καλή δύναμη στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου.

«Συγχαίρω τον Σύλλογο των Σαρακατσαναίων για την διαχρονική σας προσφορά στην διατήρηση και διάσωση των εθίμων και των παραδόσεών τους στη Βοιωτία. Ο Δήμος Ορχομενού στο μέτρο του δυνατού θα σταθεί αρωγός και στα μελλοντικά σας σχέδια»,

δήλωσε με το πέρας της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας.

Print Friendly, PDF & Email